Igen, fontos egy jó ablak

Tavaly mutattuk nektek ezt a munkánkat. Idén már konkrét adatokkal is szolgálhatunk, hogy mennyit számít egy jó ablak! 😉

A ügyfelünk beszámolója:

A ház adatai:

* a hetvenes évek végén épült kockaházról van szó, ami 2016 nyarán került ügyfelünk tulajdonába

* beköltözéskor még az eredeti, majd 30 éves ablakok vannak a házban

* a kazán 15-20 éves lehet, nyílt égésterű, elavult berendezés

* korábbi évek átlagos fűtésköltsége a régi tulaj elmondása szerint: 50 ezer Ft/hó (94 m2)

Az új tulajok a ház korszerűsítését még ősszel megkezdték. Első körben a nyílászárókat cserélték le segítségünkkel. 3 rétegű műanyag nyílászárók kerültek a régi, rosszul záródó fa nyílászárók helyére. Az eredmény: már az első télen jelentősen csökkentek a fűtési költségek, a teljes szezont nézve nagyjából 60 ezer forint maradt a zsebükben! A második ősszel jöhetett a kazáncsere: egy modern, kombi gázkazán került beszerelésre.

Összesen a 2 felújítás hozzávetőlegesen 1,2 millió forintba került ügyfelünknek. Nem kis pénz, de jó hír, hogy idén az első téli hónap adatai alapján tovább csökkent a fogyasztás. Tavaly 19 fokon tartották a fűtést attól félvén, hogy elszalad a gázfogyasztás. Idén már stabilan 21 fokra fűtik a házat az új kazánnal, az ablakok pedig szépen tartják a meleget, ami nagyban javítja komfortérzetüket, miközben novemberben a magasabb benti hőmérséklet ellenére is 30 m3-rel kevesebb gázt fogyasztottak tavalyhoz képest.

Az előző évi és a mostani adatokat összehasonlítva az ablakok és kazán cseréje előreláthatólag havi 16000 Ft megtakarítást jelent számukra!