Egy igazán különleges tetőt szeretnél? Akkor Janosik Fém Zsindely!
A klasszikus fazsindely fedést ölti napjaink építőipari elvárásainak megfelelő modern formába.

Egyszerre tradícionális és modern.

A fa zsindely fedés az egyik legősibb tetőfedési forma, erre vonatkozó írásos nyomok idő számításunk előtt 275-ből is találhatóak, már az ókori rómaiak is fából készült zsindely szerű anyagokkal fedték házaikat.

Az általunk ismert és elterjedt zsindely származása Németország területéről eredeztethető, amire neve is egyértelmű bizonyíték, mivel a zsindely szó a német Schiendel szóból ered ,ami a latin Scindulából ered aminek jelentése “hasít”. Az elnevezés pedig a klasszikus kézi megmunkálásra, a zsindely lapok hasítására utal.

A fa zsindely a kerámia cserepek tömeg gyártása és olcsósága miatt vesztett jelentőségéből, illetve az évek folyamán „elfogytak” a zsindely készítő mesterek.

Manapság a korszerű építőipari elvárásoknak, illetve a tűzvédelmi előírásoknak nem felel meg a fából készült zsindely héjazat – erre kínál kiváló alternatívát a piacon mind formavilágában, mind pedig alapanyag összeállításában egyedülálló Janosik zsindely lemez.

A Janosik fém zsindely a Blachotrapez Tetőlemez Gyártó és a Német ThyssenKrupp acélművek közös fejlesztése. A termék formavilágát és kialakítását a Blachotrapez álmodta meg, az ehhez a különleges újjászületéshez megfelelő 50 év garanciával rendelkező Relief Wood 9005 névre hallgató acél alapanyagot pedig a Thyssenkrupp készítette el.

A termék kis elemes kialakításban elérhető egy cserép minta hosszúságú darabokban, így könnyedén szállítható/mozgatható. Illetve a fedési szükséglet számítása is nagyon egyszerű, mivel 2,247 modul/négyzetméterrel könnyedén kiszámíthatjuk a szükséges mennyiséget.

*ajánlott minimális tető lejtés: 25 fok